Uniforme Pensioen Aangifte

Deze webpagina is speciaal voor salarissoftwareontwikkelaars. Je vindt hier alle benodigde informatie voor de inrichting van de Uniforme Pensioen Aangifte (UPA) bij onze gezamenlijke klanten.

Samen richten we UPA in

PGB Pensioendiensten is de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB. Samen met Pensioenfonds PGB zorgen we ervoor dat de pensioenen van meer dan 300.000 mensen goed en betaalbaar blijven.

We voeren de administratie van alle pensioenregelingen uit voor sociale partners, (oud) deelnemers en gepensioneerden voor verschillende sectoren, waaronder de Grafimedia, Kartonnage- en flexibele verpakkingenbedrijf, Verf- en drukinktindustrie, de Groothandel in bloemen en planten, Zeevisserij en de Kunststof-, rubber- en lijmindustrie. Het totale overzicht van de sectoren waar deelnemers pensioen bij ons opbouwen, vind je hier.

UPA- handleiding

Je vindt de UPA-handleiding hier.

Regelingenoverzicht en premierekensheet

In het regelingenoverzicht voor 2024 zie je welke regelingen voor onze werkgevers gelden. Dit regelingenoverzicht was in 2023 van toepassing. Wil je zien hoe wij de premie berekenen? Bekijk dan hier de rekensheet voor 2024. Deze rekensheet was in 2023 van toepassing.

Koppelvlak

Ook ons koppelvlak is opgezet conform de specificaties van de Pensioenfederatie. Voor de specifieke invulling bekijk de Beschrijving PGB Koppelvlak UPA.

Testen

Je test de UPA-implementatie op basis van een generieke testset in combinatie met de specifieke regelingen. De generieke testset kun je óók gebruiken voor AGH, AZL en PGGM. Je kunt hier de generieke set downloaden. Deze set is echter nog zonder specifieke Loonheffingennummers en BSN. Hier vind je de toelichting op de testset. Op basis van de generieke testset kun je UPA-berichten maken en naar ons opsturen. Hier zie je voorbeelden van UPA-berichten.

Houd er rekening mee dat je een testaccount nodig hebt om te testen. Je vraagt dit account bij ons aan door een e-mail te sturen naar relatiebeheer@pensioenfondspgb.nl. Geef je in jouw e-mail ook aan of je gebruik wilt maken van de webservice, ftp of beiden. Dan geven wij je ook de loonheffingennummers (LhNrs) die je gebruikt bij het testen en de testset op maat.

Heb je al een inzendaccount en LhNrs van ons gekregen? Dan kun je het eerste LhNr invullen in de Excel sheet van de testset. Hiermee maak je jouw specifieke set. Heb je hierbij hulp nodig? Laat het ons weten. Wij helpen je graag.

Wil je verschillende scenario’s van de verlofvormen testen?
Gebruik dan hiervoor deze testset.