Sign In

Uniforme Pensioen Aangifte (UPA)
Voor softwareleveranciers              

 

Deze webpagina is speciaal voor salarissoftwareontwikkelaars. U vindt hier alle benodigde informatie voor de inrichting van UPA bij onze gezamenlijke klanten. 

Samen richten we UPA in
PGB Pensioendiensten is de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB. Samen met Pensioenfonds PGB zorgen we ervoor dat de pensioenen van meer dan 300.000 mensen goed en betaalbaar blijven. We voeren de administratie van alle pensioenregelingen uit voor sociale partners, (oud) deelnemers en gepensioneerden voor verschillende sectoren, waaronder de Grafimedia, Kartonnage- en flexibele verpakkingenbedrijf, Verf- en drukinktindustrie, de Groothandel in bloemen en planten, Zeevisserij en de Kunststof-, rubber- en lijmindustrie. Het totale overzicht van de sectoren waar deelnemers pensioen bij ons opbouwen, vindt u hier


UPA-Handleiding
U vindt de UPA-Handleiding hier.
Regelingenoverzicht en premierekensheet
In het regelingenoverzicht voor 2021 ziet u welke regelingen voor onze werkgevers gelden. Dit regelingenoverzicht was in 2020 van toepassing. Wilt u zien hoe wij de premie berekenen? Bekijk dan hier de rekensheet voor 2021. Deze rekensheet was in 2020 van toepassing. 
Testen

U test de UPA-implementatie op basis van een generieke testset in combinatie met de specifieke regelingen. De generieke testset kunt u óók gebruiken voor AGH, AZL en PGGM. U kunt hier de generieke set downloaden. Deze set is echter nog zonder specifieke Loonheffingennummers en BSN. Hier vindt u de toelichting op de testset. Op basis van de generieke testset kunt u UPA-berichten maken en naar ons opsturen. Hier ziet u voorbeelden van UPA-berichten.

Houdt u er rekening mee dat u een testaccount nodig heeft om te testen. U vraagt dit account bij ons aan door een e-mail te sturen naar relatiebeheer@pensioenfondspgb.nl . Geeft u in uw e-mail ook aan of u gebruik wilt maken van de webservice, ftp of beiden. Dan geven wij u ook de loonheffingennummers (LhNrs) die u gebruikt bij het testen en de testset op maat.

Heeft u al een inzendaccount en LhNrs van ons gekregen? Dan kunt u het eerste LhNr invullen in de Excel sheet van de testset. Hiermee maakt u uw specifieke set. Heeft u hierbij hulp nodig? Laat het ons weten. Wij helpen u graag.

Koppelvlak
Ook ons koppelvlak is opgezet conform de specificaties van de Pensioenfederatie. Voor de specifieke invulling bekijkt u de Beschrijving PGB Koppelvlak UPA.
Bijeenkomsten
Woensdag 2 september 2020
Heeft u deze bijeenkomst gemist? Of wilt u alles nog eens rustig nalezen? Bekijk dan de presentatie of het verslag.

Donderdag 30 augustus 2018
Heeft u deze bijeenkomst gemist? Of wilt u alles nog eens rustig nalezen? Bekijk dan de presentatie of het verslag.

Woensdag 20 juni 2018
Heeft u deze bijeenkomst gemist? Of wilt u alles nog eens rustig nalezen? Bekijk dan de presentatie of het verslag.

Woensdag 25 april 2018
Heeft u deze bijeenkomst gemist? Of wilt u weten wat er toen is besproken? Bekijk dan de presentatie of het verslag.

Dinsdag 28 november 2017
Heeft u deze bijeenkomst gemist? Of wilt u alles nog eens rustig nalezen? Bekijk dan de presentatie of het verslag van deze 4e bijeenkomst.

Woensdag 20 september 2017
Heeft u deze bijeenkomst gemist? Of wilt u alles nog eens rustig nalezen? Bekijk dan de presentatie of de samenvatting.

Donderdag 18 mei en donderdag 1 juni 2017
Heeft u deze bijeenkomst gemist? Of wilt u weten wat er toen is besproken? Bekijk dan de presentatie.

Woensdag 29 maart  2017
Heeft u deze bijeenkomst gemist? Of wilt u weten wat er toen is besproken? Bekijk dan de samenvatting van de presentatie.